En af de ting der gør Københavns Fødevarefællesskab unikt, er de fælles arrangementer hvor vi mødes til avlermøder, lugeture og fællesspisning. Det er okay at afholde sådanne fælles arrangementer i foreningen, men hvis man gør, vil vi bede jer om at huske Sundhedsstyrelsens anbefalinger når der eksempelvis afholdes fællesspisninger. Mangler i værnemidler såsom håndsprit, så kontakt bestyrelsen på mail-adressen bestyrelse@kbhff.dk eller medlemmerne fra distributionsgruppen i din lokalafdeling.
Her kommer et udpluk af de anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen som kan være relevant, for dig som er medlem af KBHFF og som måske skal afholde eller deltage i et fællesarrangement. Er du stadig i tvivl, kan du læse mere om afholdelse af arrangementer under Covid-19 her.
Har du symptomer på Covid-19, så bliv hjemme.
Oplever du symptomer såsom tør hoste, feber eller vejrtrækningsbesvær, så bliv hjemme. I KBHFF har vi været gode til digital omstilling, så har du symptomer eller er du i risikogruppen kan du stadig deltage i intromøder, arbejdsgruppemøder, koordineringsmøder osv. hvis du har en online forbindelse. Skriv til dem du skal mødes med i god tid, så I kan finde den ideelle opsætning inden mødet går i gang.
Fællesspisning
Der er ikke noget, der tyder på, at ny coronavirus smitter gennem fødevarer. Ved servering og udskænkning, buffetservering, fællesspisning m.v. bør der dog være særligt fokus på fælles kontaktflader samt god hånd- og køkkenhygiejne. Ved selvservering, f.eks. fra buffet eller snacks, kan det kan være en god idé at benytte engangsredskaber, egne redskaber eller individuelle portionsanretninger. Hånddesinfektionsmiddel bør være let tilgængeligt ved buffetservering/bar for at mindske risikoen for kontaktsmitte.
Siddende arrangementer
Ved siddende arrangementer, kan smitte forebygges ved at placere stole således, at folk sidder med en meters afstand fra næsetip til næsetip, med mindre der er tale om husstandsmedlemmer eller andre i forvejen tættere kontakter. Ved placering af medlemmer ved borde kan der indgå overvejelser, der tager hensyn til ældre eller personer i øget risikogruppe.
Håndhygiejne
Der bør udføres hyppig hånddesinfektion, eksempelvis ved ankomst, mellem forskellige opgaver og aktiviteter, før spisning eller efter host/nys. Håndvask og hånddesinfektion er lige godt, dog anbefales håndvask altid ved synligt snavs på hænder, ved fugtige hænder, efter toiletbesøg, efter bleskift og før håndtering af madvarer. Der bør være let adgang for alle til håndvask med vand og flydende sæbe, samt engangshåndklæder. Der bør ikke anvendes fælleshåndklæder eller fælles sæbestykker. Hånddesinfektionsmiddel bør være let tilgængeligt hvor der er mange mennesker og mange kontaktpunkter for at mindske risikoen for kontaktsmitte.
Rengøring
Kontaktsmitte kan forebygges ved grundig rengøring af de fælles kontaktpunkter, både inden og efter arrangementet, men også gerne undervejs i det omfang det er muligt. Rengøring bør foretages med vand og sæbe eller desinfektionsmiddel.
Bliver du på noget tidspunkt usikker på din lokalafdelings/arbejdsgruppes håndtering af Sundhedsstyrelsens anbefalinger, så kontakt medlemmerne fra distributionsgruppen i din lokalafdeling eller bestyrelsen på mailadressen bestyrelse@kbhff.dk.